ספר לחבר
שלח
דף הבית
קטלוג מוצרים
תמונות מארועים
מאמרים וכתבות
מוצרים למכירה
שותפים מומלצים
לקוחות מספרים
 

קייטרינג בחתונה: מה עדיף, בוּפה או הגשה?

כתבה מ YNET 29.07.08

29/08/2009 03:34:27
 

קייטרינג בחתונה: מה עדיף, בוּפה או הגשה?

 

 

בפרק השני בסדרת מדריכי הווידאו "עשרה צעדים בדרך לחתונה" נפגשים בני וענבל עם בעלים של חברת קייטרינג ומקבלים עצות לגבי החלק החשוב והיקר של החתונה. אז שימו משהו בפה ולחצו PLAY. אוכל, קדימה אוכל

 

 

האוכל הוא אחד הפרמטרים הכי חשובים בחתונה, ובמיוחד למשפחות של ענבל ובני. הזוג הצעיר מתחבט בשאלה החשובה: מה יותר עדיף, בוּפה או הגשה? המשפחה מעדיפה הגשה לשולחן, אבל בני וענבל פחות בעניין. בקיצור, הגשה היא עניין של גישה.
 
סוגיה אחרת שעולה בפרק הנוכחי היא צמחוניותה של ענבל. חשוב לה לדאוג לאנשים שלא אוכלים בשר. לבני, לעומת זאת, חשוב בעיקר איך ייראה המזלג. מסתבר שיש לו פֶטיש לסכו"ם. מוטי צרפתי, הבעלים של קייטרינג "אימברוזיה", מסביר שהקייטרינג ערוך לכל רצון ובקשה שיצוצו. כך למשל, 15 אחוז מתוך המנות הן צמחוניות, ויש גם אפשרות בחירה בין הצלחות, הכוסות והסכו"ם. עכשיו גם בני יכול להירגע.

 

 

עשרת הדיברות לבחירת קייטרינג מוצלח

החלום שלי הוא כבר לטרוף משהו, אז לפני שאתם צופים בפרק, קבלו את עשרת הדיברות לבחירת קייטרינג מוצלח, באדיבות צמד המפיקות עינת וזוהר:

 

 

1. מחיר – הקייטרינג הוא הנתח העיקרי מעוגת תקציב החתונה, לכן חשוב לבחור קייטרינג לאחר בדיקת התקציב העומד לרשותכם ולאחר שתביאו בחשבון את היקף ההוצאות האחרות.

 

 

2. המלצות – רצוי לבחור את חברת הקייטרינג בעקבות המלצות של חברים או משפחה, וגם מנסיונכם האישי מחתונות שבהן האוכל טעם לכם. לא פחות חשוב לוודא שיש "כימיה" ביניכם לבין חברת הקייטרינג ושאתם יכולים לפנות אליהם בכל שאלה ובקשה.

 

 

3. קהל – בפגישה עם נציג הקייטרינג ספרו לו על הרכב הקהל שלכם: כמה מוזמנים, כמות צעירים לעומת מבוגרים וכדומה, ובדקו שהוא יכול לתת מענה.

 

4. טעימות – לפני שסוגרים עם הקייטרינג, חשוב לערוך טעימות. הביאו אנשים שאתם סומכים על דעתם, לרוב ההורים, אחים או חברים טובים (בדקו כמובן מהי הגבלת המוזמנים לטעימות). בנוסף, צפו בקייטרינג בפעולה באירוע, כדי לבדוק את הפרמטרים שקשה לראות בשיחת ההיכרות או בטעימות.

 

 

5. בחירת התפריט – חשוב להתייחס בבחירת התפריט לכלל קהל המוזמנים, ולא רק להעדפות ולטעם של בני הזוג.

 

 

6. הזמנות מיוחדות –  אם יש לכם אנשים בעלי צרכים מיוחדים בתחום המזון, ניתן להזמין עבורם תפריט מיוחד. למשל: צמחוניים, מנות גלאט לדתיים, תפריט מיוחד לילדים ועוד. באירוע של מזנונים תוכלו לבקש הגשה ספציפית לשולחן של מבוגרים.
 
 .7 מספר אורחים - כשאתם מבקשים הצעת מחיר, אל תציינו את מספר המוזמנים הסופית ברשימות האורחים, אלא את כמות האנשים שסביר שיגיעו לאירוע (תורידו כ-15% ממספר האנשים). אם תרצו להפחית את מספר האורחים בשלב מאוחר אתם עלולים להידרש לשלם לפי המספר הגבוה בו נקבתם. המספר הסופי של המנות נסגר ממילא זמן קצר לפני החתונה, ויתר על כן – בדרך כלל קייטרינג מביא בחשבון כ-10% מנות רזרוויות.
 
 .8 הציעו לכם בונוסים?ציינו זאת בהסכם, או בדף התפריט. לעיתים, גם ללא כוונת זדון, איש המכירות שלכם עשוי להתחלף (לרוב סוגרים את החתונה בין שנה לחצי שנה מראש), ואז הפרטים שסיכמתם בעל פה ואינם רשומים עלולים להיעלם.
 
 .9 כשרות - יש לוודא שלקייטרינג תעודת כשרות בתוקף. מעבר לנושא שמירת המסורת, כשתעמדו לקראת פתיחת תיק ברבנות ישאלו אתכם מי חברת הקייטרינג שתערוך את האירוע. אם הקייטרינג ללא תעודת כשרות עלולה להיווצר בעיה עם הרבי שבחרתם.
 
  .10 אל תחסכו במלצרים - היחס הרצוי הוא מלצר אחד לעשרה מוזמנים. יש לקוחות שמבקשים שיהיה באירוע מלצר אחד ל-15 מוזמנים. גם באירוע שכולו מזנונים ולא בהגשה לשולחנות, מלצרים ניגשים לאורחים, מציעים שתייה מהבר, מפנים שולחנות ועוטפים את האורח בפינוקים. כמות כוח האדם היא קריטית והיא שתקבע את ההנאה של האורחים במהלך כל הערב. ממילא הסכומים כאן אינם משמעותים בתחשיב הכללי
צור קשר  |  דף הבית  |  חתונות YNET  |  מתחתנים  |  תכנון חתונה  |  חתונה  |  זוג יונים חתונה  |  פורום חתונות תפוז  |  פורום מתחתנים וואלה  |  חתונה מושלמת  |  מפת אתר